Sodelovanja

Leta 1989 je pri založbi Sraka pod mentorstvom Mihe Dovžana izšla prva skupinska kaseta Večer ob citrah, na kateri je zaigralo več citrarjev. Tanja je zaigrala 3 ljudske pesmi, ki jih je za citre priredil Vital Ahačič.

Od leta 1989 do 1991 je sodelovala s harmonikarjem Vitalom Ahačičem, ki je zanjo napisal 11 slovenskih priredb za citre.

Leta 1990 je za TV Slovenija za oddajo Marjanca s citrarji Mihom Dovžanom, Karlijem Gradišnikom, Miranom Kozoletom in Aleksandrom Primcem zaigrala Sestavljeno polko.

Dušan Zore je Tanjin prvi producent, tonski mojster in aranžer, s katerim je sooblikovala prepoznaven zven. Z njim je začela sodelovati leta 1992 in v njegovem studiu je nastalo več albumov.

Jože Burnik je za Tanjo napisal mnogo priredb za citre. Sodelovati sta začela leta 1993. Bil je producent albuma Prinesi mi rože.

Voditelj priljubljene oddaje Poglej in zadeni, Stojan Auer, je Tanjo že leta 1994 povabil v TV oddajo. Posnela sta tudi duet Vrni se (Tu t’en vas), za katerega je slovensko besedilo napisal Ivan Sivec. Leta 1998 pa še pesem S teboj plesala bi, za katero je slovensko besedilo napisal Aleksander Jež.

Z Bogdanom sta od leta 1994 do leta 2012 v Domžalah v športni dvorani, organizirala 18 velikih tradicionalnih koncertov, na katerih je bilo tudi po dva tisoč obiskovalcev. Voditelji so bili znani TV obrazi, gostje pa najboljši in najbolj znani glasbeniki iz Slovenije in Hrvaške: Jan Plestenjak, Brendi, Vili Resnik, Rok ‘n’ band, Kingston, Victory, Nuša Derenda, Nace Junkar, Beneški fantje, Alfi Nipič, Oto Pestner, Stane Mencini, Jožica Svete, Edvin Fliser, Faraoni, Natalija Verboten, Elda Viler, Slapovi, Štirje Kovači, Ans. Franca Miheliča, Tanja Žagar, Pepel in kri, Slavko Ivančič, Ivo Mojzer, Rafko Irgolič, Hazard, Andrej Šifrer, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Modrijani, Daniel Popović, Davor Radolfi, Ivica Šerfezi, Ljupka Dimitrovska, Goran Karan, Vlado Kalember, Tereza Kesovija … Tradicionalne koncerte so vodili: Stojan Auer, Betka Šuhelj, Miša Molk, Mario Galunič, Geza Farkaš, Boris Kopitar, podokničar Franc Pestotnik, Petra Debelak, Mito Trefalt, Jure Sešek, Roman Končar, ter Tanjina otroka.

Leta 1997 je za Ansambel Bobri posnela glasbene vložke za pesem Božični čas.

Od leta 1997 je Tanjo več kot desetletje spremljala flavtistka Anja Burnik.

Leta 2000 je za skupino Čuki posnela glasbene vložke za pesem Biseri sreče.

Dušan Erbus je bil 2002 producent, tonski mojster in aranžer pri pesmi Something Stupid.

Oto Pestner je bil 2002 producent in aranžer albuma Vse je lepše, ker te ljubim. Kot tonski tehnik, harmonikar in tobentač je sodeloval še Damir Tkavc ter programer in klaviaturist Tomaž Kozlevčar.

Leta 2002 je z Godalnim orkestrom GŠ Škofja Loka, ki ga je vodil Armin Sešek v Tanja’s balad mix poustvarila pesmi Pesem ptic trnovk, Malajka, Ein bischen Frieden, Quando mi innamoro, ki je leta 2012 izšel na albumu Nitke življenja.

Pod producentstvom Saše Lošića in Branka Đurića Đura je leta 2003 posnela glasbene vložke za film Kajmak in marmelada.

Leta 2004 je kot gostja nastopila na več koncertih Orkestra Slovenske policije, ki ga je vodil Roman Kranjčan.

Leta 2005 je z Godalnim orkestrom GŠ Grosuplje, ki ga je vodil Franc Korbar Cac poustvarila pesem Ne reci nikdar.

Jure Krajnik je kot producent, tonski mojster in aranžer s Tanjo sodeloval leta 2006 pri albumu Ko mi rečeš, da me ljubiš.

Janez Repnik je kot producent, tonski mojster in aranžer s Tanjo prvič sodeloval leta 2006 pri albumu Ko mi rečeš, da me ljubiš, naslednja leta sta posnela in poustvarila še več pesmi.

Leta 2012 je z najstniško skupino Dark Heart, posnela pesem Jedina, ki je leta 2012 izšla na albumu Nitke življenja.

Od leta 2013 do 2017 je sodelovala z moško vokalno skupino Stiški kvartet. Leta 2013 so s Tanjo in pevko Tejo Saksida poustvarili pesem Božiček tvoj sem. Avtor pesmi Andre Blumauer je s Tanjo sodeloval že leta 1993.

Leta 2013 je prvič ob citrah zapela sopranistka Teja Saksida. S Tejo sta leta 2017 posneli Avsenikov venček.

Leta 2014 je zaigrala glasbene vložke za kitarista in pevca Hervina Jakončiča v pesmi Roža na vrtu zelenem cvete.

Od leta 2014 – 2017 je sodelovala s Klapo Gallus, ki so 2015 skupaj s Tejo Saksida poustvarili pesem Sunčane Fontane.

Jeseni 2014 je začela s turnejami po slovenskih krajih s koncertom Slovensko-dalmatinski večer.

Na dobrodelnem Miklavževem koncertu je leta 2014 zaigrala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom Simona Dvoršaka.

Kitarist, pevec in kantavtor Stane Vrbek Sten s Tanjo sodeluje od leta 2016. Včasih jo spremlja na njenih nastopih. Leta 2017 je napisal pesem Srečen božič in srečno novo leto, v kateri je Tanja zaigrala na citre.

Leta 2017 sta z Rokom Ferengja poustvarila pesem Vrača se pomlad.

Od leta 2014 do 2019 je na koncertih gostila klape: Mali grad, Lavanda, Stari trg, Semikanta, Galeb in Klapo Volosko s Hrvaške. Klapa Volosko se je 2019 preimenovala v Klapo Histri.

Leta 2017 sta z Dejanom Stojanovom poustvarila pesem Jedina (uspešnica Toša Proeskega), ki jo je Leon Oblak prepesnil v Ljubljeno.

Leta 2018 je na tradicionalni dobrodelni prireditvi RK Slovenije igrala z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča.

Oktobra 2019 je Tanja začela s Koncerti mediteranskih pesmi. Poleg sopranistke Teje Saksida in Klape Histri, sta se zasedbi pridružila tenorist Klemen Torkar in klaviaturist Tadej Vasle.

Jeseni 2019 se je Tanji pridružila Klapa Histri s Hrvaške. Del klape je prej pripadal Klapi Volosko.

Ob citrah so zapeli:

Marija Ahačič Pollak, Stojan Auer, Andreja Čamernik, Eroika, Fantje s Praprotna, Rok Ferengja, Edvin Fliser, Marko Fortunato, Alenka Gotar, Aleksander Jež, Joži Kališnik, Samir Kobler, Boris Kopitar, Saša Lendero, Manca Izmajlova, Hermina Matjašič, Moški pevski zbor Šmarje Sap, Oto Pestner, Viktorija Petek, Daniel Popović, Miran, Rudan, Teja Saksida, Dejan Stojanov, Tanja Ribič, Stiški kvartet, Rudi Šantl, Ivica Šerfezi, Klemen Torkar, Janez Triller, Neža Vasle, Elda Viler, Vokalna skupina triola, Brigita Vrhovnik Dorič, Tomaž Vrhovnik, Marjan Zgonc …

Ob citrah so zaigrali: Best Company, Jože Burnik, Anja Burnik, Dark Heart, Boštjan Dorič, Hervin Jakončič, Miran Juvan, Borut Klobučar, Franc Korbar Cac,  Brane Lukan, Marino Mrčela,  Ansambel Nagelj, Rok ‘n’ band, Luka Sešek, Stane Vrbek Sten, Tadej Vasle, Bor Zuljan, Klapa galeb, Klapa gallus, Klapa mali grad, Klapa lavanda, Klapa stari trg, Klapa semikanta, Klapa Volosko s Hrvaške, Klapa Histri s Hrvaške, Godalni orkester GŠ Domžale Anastasia strings, ki ga je vodila Anastasia Juvan, Godalni orkester GŠ Domžale, ki ga je vodil Hervin Jakončič, Godalni orkester GŠ Škofja Loka, ki ga je vodil Armin Sešek

Ob citrah so recitirali: podokničar Franc Pestotnik, igralca Štefka Drolc in Roman Končar ter hči Ana Zupan.

V studiu je poustvarila in izdala pesmi s pevci: Marija Ahačič Pollak, Stojan Auer, Rok Ferengja, Edvin Fliser, Klapa gallus, Boris Kopitar, Hermina Matjašič, Viktorija Petek, Teja Saksida, Stiški kvartet, Dejan Stojanov, Stane Vrbek Sten in Marjan Zgonc.

Tanja je bila gostja v mnogih TV in radijskih oddajah: Slovenski pozdrav, Na zdravje, Dobro jutro, Moja Slovenija, Klic dobrote, Dobrodelni Miklavžev koncert, Tradicionalni koncert RK Slovenija …

Nastopi v tujini: Kanada, Izrael, Nemčija, Japonska, Švica, Francija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Madžarska, Avstrija, Italija …

Februarja 2020 je bila Tanja na povabilo kanadskih Slovencev na turneji v Kanadi. Spremljali sta jo pevka in violinistka Hermina Matjašič ter hči Ana Zupan, ki je tam recitirala pesmi slovenskih pesnikov in vodila prireditve na Veleposlaništvu RS v Otawi ter v Torontu.

Protokolarni nastopi: Palača Sveta Evrope v Strassbourgu, Protokol Republike Slovenije, National Arts Centre Otawa za Veleposlaništvo RS, obisk guvernerja Rotary distrikta, obisk švedskega kraljevega para v Sloveniji, konzularna predstavništva v tujini, mednarodne konference, Gospodarska zbornica Slovenije, Škotski večer, srečanje predsednikov uprav bank Evrope, občinski protokoli, varuh človekovih pravic …

Eden najlepših Tanjinih nastopov je edinstvena točka Cvetje v jeseni – hči Ana Zupan ob njenih citrah interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko. Prvi nastop sta imeli leta 2012.